Start

Dagbehandeling kind

DAC

Woonvoorzieningen

Logeren

MCG Dagbehandeling

Snoezeltheek

Contact

Vacatures

Links / Wachtlijst / AVG

DWRP Zorggroep

Doorzettingsvermogen, Wilskracht, Resultaat, Plezier

Wonen (Jong) volwassenen - mcg/nah kinderen

Locatie Amstelveen

HET WONEN:

 

Individu: Belangrijk is de individu, elke bewoner heeft een op hem of haar afgestemde dagindeling waarbij het individu centraal staat maar waarbij er voor gewaakt dient te worden dat de bewoner wel bij het geheel betrokken blijft en niet zich geheel terugtrekt in zijn / haar kamer. Het alles alleen doen kan dan ook niet de opzet zijn hoewel op momenten van de dag daar wel de mogelijkheid toe is. 

Zorgplan: Het zorgplan zal het uitgangspunt zijn. Hierin zijn diverse zaken opgenomen die betrekking hebben op de bewoner zoals geloofsovertuiging, wat vindt hij / zij leuk, waar moet extra aandacht aan worden besteed, welke vrijetijdsactiviteiten hebben de voorkeur, welke clubjes worden bezocht, welke aanpak is van belang, enz. Dit handelingsplan wordt  regelmatig in overleg met de bewoner /ouder(s) bijgesteld. Op deze manier kan de bewoner zich maximaal ontwikkelen en geeft dit duidelijkheid aan alle partijen.

 

Therapeuten: Bij DWRP zijn diverse disciplines aangesloten zoals orthopedagoog, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtiste, psycholoog, psychiater,  autismeteams en tandarts. Ook kan een bewoner / ouder er voor kiezen om gebruik te maken van eigen artsen of deskundigen.

 

Wonen: Om aan de vraag voor wonen te voldoen zijn er woonprojecten gestart, waarbij per woning uitgegaan wordt van maximaal vier of vijf bewoners en een of twee begeleiders, dit afhankelijk van het uur van de dag.

Ook ’s nachts is er altijd een begeleider aanwezig voor de nodige begeleiding.

 

Locatie Amstelveen: De woonvoorziening voor volwassenen te Amstelveen is een  ruime eengezinswoning gelegen in een rustige buurt vlakbij een winkelcentrum en openbaar vervoer. De woning beschikt over een huiskamer met open keuken en vijf zit- / slaapkamers, daarnaast zijn er twee toiletten en een ruime badkamer,   de woning is voorzien van centrale verwarming en een tuin met schuur en berging.  Het voordeel van de kleine groep is dat de huiselijke sfeer gehandhaafd kan blijven waarbij de indeling toch op de bewoner afgestemd is. Persoonlijke aandacht kan volop geboden worden. Elke bewoner heeft een eigen kamer waar hij / zij de eigen spulletjes kan plaatsen.

Aanwezigheid: De woonvoorzieningen zijn 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar voor bewoners.

Er wordt echter vanuit gegaan dat een bewoner 5 dagen per week dagbesteding heeft en dus op deze dagen overdag niet in de woning aanwezig zal zijn. Indien dagbesteding bij DWRP plaats vindt  zal dit zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op dit moment gaan de bewoners met feestdagen en in de weekenden naar huis. Regelmatig zijn er echter in de weekenden dagjes uit gepland waaraan de bewoners kunnen deelnemen. Vanzelfsprekend zijn er andere zorgafspraken te maken.

 

Activiteiten op de woning: De bewoners van de volwassenengroep helpen, indien daar interesse voor bestaat, bij het koken. Daarnaast helpen zij bij het tafeldekken en afruimen. De eigen kamer wordt samen met de begeleiding schoongemaakt. De meeste bewoners hebben een hobby zoals knexen, puzzelen, (voor)lezen, muziek luisteren, gezelschapspelletje doen en vanzelfsprekend dvd of tv kijken. Kortom er heerst een huiselijke sfeer op de woning.

 

Plaatsing: U kunt toekomstige bewoners inschrijven. Er is een wachtlijst.

 

Profiel: Toekomstige volwassen bewoners dienen aan het volgende profiel te voldoen: Man of vrouw vanaf 18 jaar. Functionerend op ZMLK niveau, mogelijk met bijkomende handicap bijvoorbeeld autisme. De zit-/slaapkamer is gelegen op de 1e verdieping van de woning, er is een traplift aanwezig. Vanzelfsprekend kan bij het traplopen hulp geboden worden. De huidige bewoners vormen, ondanks de veelal bijkomende handicap autisme, een sociale en hechte groep. De sfeer op de groep is gezellig, rustig en goed te noemen.

Ieder heeft zijn eigen bezigheden en ook worden er regelmatig activiteiten met de groep ondernomen.

 

Profiel bewoners MCG/NAH: bel voor info.

 

Aanmelding: Nieuwe zorgvragers kunt u via info@dwrp.nl of telefonisch aanmelden, wij maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek, tevens kunnen wij u vertellen over en eventueel behulpzaam zijn bij de aanvraag van het PGB. 

DWRP ZORGGROEP meer dan alleen zorg

Woonvoorziening volwassenen

Woonvoorziening kinderen MCG/NAH

Volwassenen

Volwassenen

sinds 1996

28 Jaar

meer dan alleen zorg